+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario castellonfire:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 

8M: Cap a la vaga feminista

Totes les dones, en una crida internacional, estan convocades a fer vaga aquest divendres; a Castelló, a les 18h hores començarà la manifestació a la Plaça Maria Agustina

 

Algunes membres de l'Assamblea 8M conscienciant de la vaga davant la Plaça Santa Clara de Castelló -

Adrián del Barrio
06/03/2019

És un dels temes de la setmana, i de fet, això diu que el seu activisme està funcionant: el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona i si ja contàgia tota la setmana, afavoreix a que es difonga la labor del feminisme; ja no és només un dia, ja ocupa les portades de les capçaleres principals durant unes quantes edicions. Fan soroll, molt de soroll, i és normal que, per fi, els ulls del món tomben cap a les seues reivindicacions.

L'Assamblea 8M és un dels organismes combatius i cooperatius que col·labora dins de la conscienciació feminista de la que sorgeix la queixa a Castelló. Tenen molta feina aquesta setmana, i han estat preparant-se als Casal Popular de Castelló: s'agruparan com a piquets informatius des del matí, i ja han graffitejat la pancarta que duran divendres a la mani ben pagades, ben rabioses.

Acudiran a la Plaça Maria Agustina (1), avançant pel carrer Sant Lluís i la Plaça Clavé (2), on tombaran cap a l'Avinguda Rei en Jaume (3). Recorreguda de dalt abaix, aplegaran a la Porta del Sol (4), i passant el Carrer Falcó, de la Plaça la Pau cap a Santa Clara (5).

El seu argumentari versa questions arrelades en el sistema de valors actual, "un moviment internacional divers que planta cara a l’ordre patriarcal, racista, capitalista i depredador amb el medi ambient", tal i com ho defenen col·lectivament, clares i directes.

"El 8 de març de 2018, el moviment feminista va desbordar totes les expectatives", recorden al seu manifest ideològic. "Milions de dones vam secundar la vaga a l’Estat espanyol", i durant toa la jornada, "es produïen centenars de concentracions arreu del territori (...) aquella jornada de mobilització ha passat a la història. Així doncs, el 2019 volem arribar més lluny amb una vaga encara més àmplia que la de 2018".

Dins d' aquesta assamblea, les dones que la formen ajuden a la causa feminista en d'altres formes o amb altres organitzacions (veïnals, polítiques, sindicals...). Així, els diferents tons violeta de Castelló es posen en contacte: les faccions generalment més joves, com Subversives o Dones en lluita, amb altres més veteranes, com En clau de dona, Dones 8 de març, entre altres moltes dones que no pertanyen a cap col·lectiu, i altres organitzacions que treballen tant conjuntament i per separat.

MÉS ACCIONS I CONVOCATÒRIES PER AL 8-M